Цікаві факти про касаток

Привабливі, витончені й розумні красені. Але в той же час витончені хижаки.

Представляємо цікаві факти про касатку.

Касатка відноситься до ссавців, які живуть у водному середовищі. Швидкість, з якою можуть плавати касатки досягає 50 км / г.
Ще касатку називають найбільшим м’ясоїдним дельфіном. Забарвлення касатки представлене ​​двома кольорами, тобто чорним і білим. Білим кольором у неї забарвлене горло і живіт, а чорним — боки і спина.

Однак, в природі можна зустріти виключно білу або чорну касатку, але це вже є наслідком генетичного відхилення, тому як в ідеалі вони чорно-білі.

Тим не менш, форма плям може бути різна, що дозволяє розділяти касаток на окремі особини. Самці і самки відрізняються як за масою, так і по довжині. Так, наприклад, маса самців складає 7,5 тонн при довжині близько 10 м, а маса самок становить не більше 4 тонн при довжині 7 м.

На відміну від решти дельфінів у касатки грудні ласти гострі і за формою є овальними і широкими. У той же час самці касатки мають прямостоячий, вигнутий і високий плавник на спині. А у самок спинний плавник в два рази менше і загнутий.
У касатки може бути від 40 до 60 зубів. При цьому довжина зубів становить близько 13 см. Такі зуби допомагають їм з легкістю полювати і з’їдати інших більш дрібних морських ссавців.

Цікаві факти про касатокКасатки мешкають невеликими групами. і для кожної такої групи властиві свої звукові сигнали, які вони подають один одному. Сигнали вони видають як загальні для всіх касаток, так і тільки для своєї групи. Усередині групи вони доброзичливі один до одного і навіть піклуються про поранених особин. Число особин у групі може досягати п’ятдесяти штук.

Касатки дуже хитрі й розумні в способі добування собі їжі. Вони можуть підпливти до крижини, на якій лежать моржі і перекинути їх у воду. Якщо таке сталося, то моржам навряд чи вийде врятуватися, так як касатки полюють зграями, тобто повністю оточують свою здобич. А якщо касатки задумали полювання на кашалота, то вони прагнуть виштовхнути його на поверхню, тому що він прагне, як можна швидше сховатись в товщі води і глибше. Середній обсяг їжі для касатки на добу становить близько 150 кг.

Цікаві факти про касатокЩо стосується потомства, то дитинча самка носить близько 17 місяців. Народжується він не більше 2,5 м. У період до 40 років самки можуть мати близько 5-6 дитинчат, тобто один раз в 6-10 років. У касаток, як і у людини спостерігається період менопаузи, після якого вони живуть, але не дають потомства.

Якщо говорити про тривалість життя, то у самок вона набагато більше, ніж у самців. Так середня тривалість життя самців становить близько 30 років, а самки живуть до 50-80 років.

До людини касатки зазнають в основному доброзичливе ставлення. Однак, потрібно бути гранично обережним в період розмноження, так як саме в цей момент касатки є дуже дратівливими.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Наверх